A Moxáról általában

Erről a gyógymódról azt tartják, hogy ott is tud segíteni, ahol az akupunktúra hatástalan. „ Amit a tű nem gyógyít, gyógyítja a moxa” – tartják a kínaiak.

A Moxa története

A moxaterápia, vagy moxibustio egyidős az akupunktúrával, vagy idősebb is nála. Az akupunktúra elméletét használja fel a gyógyításra, de önálló kezelési ág.

Hogyan működik ez a gyógymód

Ez az eljárás a bőr melegítése révén éri el az érintett energiapálya zavarainak megszüntetését.

A moxaterápia lényege, hogy az akupunktúrás pontok fölött gyógynövénygolyót, vagy rudat éget a kezelő.. Az égő moxa nem érintkezik a bőrrel, csupán a gyógynövények hője, hatóanyaga hatol be az adott ponton a testbe.

A moxa jól, és sokáig parázsló gyógynövény szárítmány, melynek alapja a fekete ürömfű . Az ürömfű égetése során keletkező nagy meleg ( keserű, savas és meleg, vagyis tiszta Yang ) energia, mely a test belső folyamataiban akadályelhárító szerepet tölt be. A moxálás lényegében egy energetikai kiegyensúlyozó folyamat. Biztosítja a lehetőséget a belső energia növelésére, ezáltal betegségmegelőzésre, illetve krónikus, elhúzódó, mélyen beivódó betegségekre jelent nagyon erős gyógyító hatást. A hő elősegíti a vér és a Qi keringését, erősíti az immunrendszert, energia blokkokat old. Kiválóan alkalmas fájdalom csillapításra, a betegség megelőzésre és gyógyításra.

Alkalmazható:

  • Immunrendszer erősítés
  • vese-, húgy és ivarszervi megbetegedések
  • derékfájdalmak
  • nyaki merevség
  • emésztőszervi panaszok, puffadás