A meddőségi problémák közel fele ma már a férfiakat érinti. A közvetlen ok leggyakrabban a hímivarsejtek számának vagy életképességének csökkenése.

A férfiak terméketlenségének leggyakoribb okai:

Hormonális okok(tesztoszteronhiány, ösztrogéntúlsúly, prolaktin szint-emelkedés), helytelen táplálkozás ( tápanyaghiány, finomított szénhidrátok, káros anyagok), tartós stressz, túlterheltség, a nemi vágy csökkenése, alkohol, nikotin, gyógyszerek, drogok, anabolikus szteroidok, elhízás, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, gyulladás vagy fertőző góc a szervezetben, máj-vese-szív-tüdőbetegség, rosszindulatú elváltozások, magas vérnyomás, érelmeszesedés, keringési zavarok, kóros visszértágulat, oxigénhiány a herében, szövődményes sérvműtét, impotencia, “száraz” orgazmus (a húgyhólyag felé történő ejakuláció), sugárzás, elektro szmog ( fűthető autóülés, laptop a combokon, nadrágzsebben hordott mobiltelefon), mechanikai károsodás, szűk nadrág viselete, túlzásba vitt szaunázás, forró fürdők, anatómiai és fejlődési rendellenességek, párkapcsolati okok, házastársi konfliktusok.

A fogamzás elmaradásakor a termékenység helyreállítása céljából mindkét félnek meg kell ragadnia a természetes lehetőségeket. A helyes táplálkozás, testsúly csökkentés, lelki egyensúly megteremtése a férfiak részéről is fontos.

A megoldás lehetőségei

A férfiak hormonális zavarait hormondiagnosztikával lehetőség szerint nyálmintából feltérképezik, esetleg egyéb vizsgálatokra is sor kerülhet.

A megoldás az életmódváltás mellet, az ösztrogéntúlsúly megszüntetése, a tesztoszteron agresszívabb hormonná alakulásának megakadályozása, és a megfelelő szintjének helyreállítása, valamint a herék, illetve a medence vér és oxigénellátásának javítása biztosítja. ( Pl a férfiak számára kialakított Aviva, és intimtornája) , szükség esetén műtéti beavatkozásra is sor kerülhet, ha a hímivarsejtek éréséhez szükséges oxigénszint vészesen alacsonnyá válik ( pl a here kóros visszértágulata ) .

A férfiak tesztoszteronszintjének helyreállításában a megfelelő progeszteronszintnek alapvető jelentősége van, gátolja a tesztoszteron agresszívebb hormonná alakulását, növelve ezáltal a tesztoszteronszintet, helyreállítja a csökkent nemi vágyat, növeli a hímivarsejtek életképességét, visszaszorítja a prosztatanagyobbodást, javítja a csontképzést, és a prosztatarák kockázatát is csökkenti, a megoldás a természetes hatóanyagok és módszerek alkalmazása, melyek segítségével a szervezet maga állíthatja helyre a felborult hormonegyensúlyt.

Szokatlan, de fontos a férfiak kapcsán is az érzelmi háttér jelentősége. A férfiszerepnek való megfelelési kényszer, a bizonyítási vágy, a maximalizmus és a tévhitek súlya a férfiakra is komoly terheket ró. A lelki konfliktusok idővel anyagcsere és hormonális zavarokban, érrendszeri problémákban, túlsúlyban, kimerültségében, nyilvánulnak meg. A belső problémákkal való szembenézés képessége azonban a férfiaknál igen mélyre van ásva. Pl potencia zavar esetében, a tüneti kezelés helyett a megoldás az okok tisztázása és mielőbbi megszüntetése, lelki és testi szinten.

Problémáival forduljon hozzánk bizalommal!

A