Mit is jelent a meridián torna? Ez egy öngyógyító torna.

Az ősi felfogás szerint az egészség feltétele az energia szabad áramlása a testben, az energiaáramlás akadályokba, blokkokba ütközik, energiarendszerben diszharmóniát okoz, az egyensúly felborul, megbetegszünk.

A meridián torna gyakorlataival az ilyen blokkokat feloldja. elősegíti az energiacsatornákban az energiák szabad áramlását, így harmonizálja azt, a szervezet immunrendszerét erősíti, ezért a betegségek nehezebben tudnak kialakulni. „Minden korosztály számára ajánlott, nincs korhoz, nemhez kötve.

Mindenki képes megtanulni, a gyakorlatokban a legfontosabb akupunktúrás pontokat stimuláljuk, kellemes zenére. Napi 18 perc meridián tornával tökéletes fizikai állapotba hozhatjuk testünket . A meridián torna nagyon egyszerű, bárki által végezhető.

30 év felett minden nap szükséges ezeket a pontokat mindkét oldalon jól megnyomkodni.

Szempanaszok, fejfájás, gyomorpanaszok, emésztőrendszeri problémák, fekélyek, gyomoridegesség, vizelet ürítéssel kapcsolatos panaszok,székrekedés, láb fáradtsága, gyengesége, fájdalma esetén, fogyás vagy hízás szükségessége, magas vérnyomás esetén, immunrendszer erősítése céljából, allergiás tünetek csökkentésére (stb) alkalmazhatjuk.

A három legfontosabb pont, amelyek segítségével az egész szervezetünkben beindíthatjuk az energiaáramlást.

Vastagbél 4:  A Vastagbél 4-es pont a kézháton, a hüvelykujj és a mutatóujj
kézközépcsontjai között található

Hatása: minden fejben és nyakban lévő betegséget gyógyít, serkenti az érzékszervek működését, bélműködésre hat, általános immunrendszer erősítő, allergia ellenes, bőrtüneteket csökkentő hatása van, kézujjak, kézfej, karok fájdalmát, gyulladását csökkenti.

Szívburok 6: csuklónk belső felén találjuk, 3 ujjnyira a csuklóredőtől, a két ín között.

Hatása: mellkasi területre hat, stresszoldó, nyugtató, relaxáló. Tágítja a koronária ereket, így a szív keringése javul. Csökkenti a görcsös fájdalmakat, simaizom lazító hatású. Nehéz légzést, asztmás fulladás-érzést csökkent.

Gyomor 36: térd alá helyezzük négy haránt ujjunkat, és a kisujj alatt, a lábszár csonttól egy hüvelyknyi távolságban kifelé találhatjuk meg ezt a fontos pontot.

Hatása: hosszú élet pontja! Csökkenti, lassítja az öregedéssel járó tüneteket.